15 Temmuz 2014 Salı

Göbeğinizi Eritin!

Karın eritme en büyük problemlerimizden biridir maalesef, vücuttaki yağların en zor eriyen bölgesi olarak da bilinir. Fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalini kurduğu bir şeydir. Bunu gerçekleştirmek için dikkat edilecek birkaç nokta ve yapılacak basit egzersizler yeterli olacaktır. Öncelikle karın eritme hareketleri, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği cinsten hareketler olarak görülmelidir. Kalıcı zayıflığa ulaşmak için günde 20 dakika yeterli olur. Göbek eritme problemlerin en büyüğü arasına girmiş durumdadır.



Göbekli olmak insanlar için utanılacak bir şey değildir. Eski yıllarda göbekli olmak insanlar için bir asalet sembolüydü. Göbekli insanların zengin olduğu ve çok yemek yediği buna bağlı olarak göbeklerinin büyüdüğü düşünülürdü. Nitekim öyleydi de. Ancak, günümüzde yiyecek kıtlığı bulunmadığından her gelir seviyesinden insan göbekli olabilmekte. Bu nedenle göbekli olmak bir ayrıcalık olmaktan çıkmıştır. Sokağa çıktığımızda pek çok göbekli insanla karşılaşırız. Bu insanlar mental olarak bizden daha farklı insanlar değildirler ancak yaşam şekilleri göbeksiz insanlara göre genellikle daha değişiktir. Modern dünyada insanların göbekli olması aslında teknolojinin gelişmesi ile de alakalıdır.



Gelişen teknoloji ile insan gücüyle yapılan pek çok iş artık makinelere bırakılmıştır. Bu da insanın ne yazık ki tembelleşmesine yol açmaktadır. Artık insanlar genellikle masa başında çalışmakta, gün boyu hareketsiz oturarak göbeklerini adeta bir incir çuvalı gibi önlerinde bekletmekteler. İnsan doğası gereği göbek dokusu yağ ve kas kütleleri barındırır.

Göbek oluşumunun en büyük sebeplerinden biri kas gelişiminin yetersiz olmasıdır. Eskiden insanlar elleriyle avlandıklarından avını yakalamak ve vahşi doğada yaşamını sürdürebilmek için günde en az 10 km yol kat ederlerdi. Günümüzde ise bırakın 10 kilometreyi insanlar bir kilometre dahi yürümemekte. En kolay zayıflama yöntemleri arasında gösterilse de yine oldukça zor bir kilo verme işlemidir.
Eğer Göbek Eritmek isterseniz sizlerde bu göbek eritme egzersizleri yapabilirsiniz.

Mekik hareketi 

Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket 

Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik 

Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır. Yasak Listesi - Kolalı, şekerli içecekler - Kızartma - Hayvansal katı yağlar - Alkol - Beyaz un - Beyaz şeker - Doğum kontrol hapları - Aşırı gündüz uykusu - Çikolata - Yağlı çerezler - Cips

Bu bağlamda sizlerde hızlı şekilde kilo vermek isteyebilirsiniz. Egzersizleri uygulayarak harika derecede göbeğe sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder